Tijdens Corona denkt Concertband Landen extra aan haar leden

Sfeerbeeld van de fotozoektocht.

Als harmonieorkest brengt de Concertband Landen mensen van verschillende leeftijden op de been. Ook in moeilijke coronatijden werden er veel initiatieven opgezet om met elkaar contact te houden. De wekelijkse  bijeenkomsten online, de digitale muziekketting, het rondreizend wensenboek zijn enkele van de activiteiten die ons als groep bijeen hielden. 

Onlangs rees ook het idee om een wandeling te organiseren waaraan alle leden vrijblijvend kon deelnemen. Twee muzikanten werkten een wandelfotozoektocht uit doorheen de steegjes in Landen, Rumsdorp en Attenhoven In hun rol als Hilde en Geert, de dagtrippers van het eerste uur, leidden ze de wandelaars doorheen het uitgestippelde parcours en zaten ze als verrassing verscholen achter enkele struiken om de deelnemers aan te moedigen. Uiteraard was er aan de fotozoektocht een prijs verbonden, namelijk de tripstick. Het gezin Jammaer-Vrancken mocht deze prijs in ontvangst nemen. Dit initiatief werd door de deelnemers goed onthaald en is dus zeker voor herhaling vatbaar. 

Na haar korte optreden in Rufferdinge ter herdenking van de coronaslachtoffers, kijkt de Concertband Landen uit naar komende versoepelingen die een heropstart van de repetities mogelijk maken.